• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam575
Toplam Ziyaret12903352

16. ULUSLARARASI EYYÜB NEBİ SABIR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

.


            Viranşehir’in Eyyüb Nebi Mahallesinde geleneksel olarak düzenlenen Uluslarasın Eyyüb Nebi Sabır Günü Etkinliklerinin 16.’sı düzenlendi.

            Viranşehir Kaymakamlığı, Viranşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Sabır Günü Etkinliklerine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Viranşehir Kaymakamı Ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, İlçe Emniyet Müdürü Kılıç Aslan, İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Onurcan, Belediye Başkan Yardımcıları Halef Kete, Mahmut Şık, İbrahim Çoban, Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörünü Aladdin Milli ile kurum amir ve müdürleri, STK Başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
            Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan program Viranşehirli Ahmet Pasçı’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

            Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Ahmet Gündüz, sabır kavramı üzerinde durarak sabrın çeşitli şekillerde tecelli ettiğini vurguladı. Sabrın yaşanan zorluk musibet ve belalara kayıtsız kalarak susmak ya da bir köşeye çekilerek olup bitenin sonucunu beklemek olmadığının altını çizen Gündüz, Sabrın tüm bu yaşananlara karşı sebat etmek, direnç göstermek ve Allah’a daha çok teslim olmak olduğunu ifade etti.

            Sabır etkinliğinde bir konuşma yapan Kaymakam Ömer Çimşit, Eyyüb Nebi makamının Viranşehir için büyük bir değer olduğunu belirterek Eyyüb Nebi Mahallesinde metfun bulunan Hz Eyyüb, Hz Elyesa ve Hz Rahime’nin bulundukları alanın projelendirildiğini ve bu mübarek şahsiyetlere yakışır bir mekan bırakılacağını belirtti.

            Eyyüb Nebi’nin tüm Müslümanlar için mukaddes bir yer olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah Erin ise önümüzdeki yıl birçok İslam Ülkesinden temsilcinin davet edilerek daha kapsamlı bir Sabır Günü Etkinliği düzenleneceğinin müjdesini verdi. Programda emeği geçenlere teşekkür eden Sayın Erin, Eyyüb Nebi Projesi için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

SABIR SADAKAT ve VEFA ÖDÜLÜ SAHİPLERİNİ BULDU 

            Geleneksel Uluslar arası Eyyüb Nebi Sabır Günü Etkinlikleri kapsamında bu yıl Sabır, Sadakat ve Vefa Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl sabır ödülü görevi başında şehit edilen Mardin’in Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün ailesine, Sadakat Ödülü hain darbe girişiminin seyrini değiştiren ve hain darbeciler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir’in ailesine, Vefa ödülü ise Viranşehir’e uzun yıllar hizmet eden, Eyyüb Peygamber’e olan sevgi ve sadakati ile tanınan, Hz. Eyyüb ve Hz Elyesa, kitabının yazarı Viranşehirli yazar ve mütefekkir, merhum M. Siraç Suman’a verildi.

            Sabır, Sadakat ve Vefa ödüllerini Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin takdim etti. Eyyüb Nebi Eski Belde Belediyesi Başkanı Mustafa Çiftçi de Eyyüb Nebi’ye katkılarından ötürü Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İlçe Kaymakamımız Ömer Çimşit ile Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren’e plaket takdim etti.

            16. Eyyüb Nebi Sabır Günü Etkinlikleri İlahi Sanatçısı Muzaffer Gürler’in birbirinde güzel ilahileri ile devam etti. Vatandaşların isteklerini seslendiren Sanatçı Muzaffer Gürler etkinliğe katılan vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Programın sonunda Viranşehir Belediyesi tarafından 5000 kişiye sabır pilavı dağıtımında bulunuldu. 06-05-2018





793 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173
Hava Durumu
Saat
Site Haritası