• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam324
Toplam Ziyaret12902668

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İNANÇ PLATOSU VİRANŞEHİR'DE

.


         İslami değerlere gereken önemi veren ve Balıklıgöl Platosu düzenlemesi, türbe ve camii restorasyonları gibi çalışmalarını bölgenin maneviyatına uygun bir şekilde tekrardan dizayn eden Büyükşehir Belediyesi, bu kez Viranşehir'de yer alan Hz. Eyyub Nebi Sabır Türbesi'ni Türkiye'nin en büyük inanç platosuna dönüştürüyor.

         Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, içerisinde Hz. Elyesa, Rahime Hatun ve sabır peygamberi Hz. Eyyub Türbelerinin yer aldığı 70 dönümlük inanç merkezini 478 dönümlük bir projeyle Türkiye'nin en büyük inanç platosuna dönüştürmeye hazırlanıyor. Yaklaşık maliyeti 100 milyon lira olacak projede Cami, Medrese, Aşevi, Külliye, ziyaretçi merkezi, şifalı su merkezi, çarşı kompleksi, türbeler, Rahime Hatun Türbesi, Hz. Elyesa Türbesi, Hz. Eyyub Türbesi, dinlenme alanları, seyir terasları ile otoparklar yer alıyor.

         Çevre düzenlemesi, yapay göletler ve alan yönetiminin de yer alacağı proje için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile birlikte Viranşehir'deki Eyyup Nebi mahallesine giderek incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, vatandaşlarla da bir araya gelerek projenin ayrıntılarını halka aktardı.

         Başkan Çiftçi ziyaretinde ilk olarak mevcut türbe alanını gezerek şifalı su içti ardından türbe ziyaretleri gerçekleştirerek dua etti. Daha sonra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Eyyup Nebi mahallesi sakinlerinin katıldığı toplantıda projenin ayrıntılarını aktaran Başkan Çiftçi, "Buradaki amacımız sabır peygamberimiz Hz. Eyyüp, Hz. Elyesa vğ Rahime Hatun türbelerinin bulunduğu alanı maneviyatına uygun bir şekilde halkımıza kazandırmaktır" dedi.

         Yapılacak projede yer alacak tüm unsurları vatandaşlara anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kamulaştırma çalışmaları ile bölge halkının da kesinlikle mağdur edilmeyeceğini sözlerine ekledi. Yapılacak projede en büyük yararın bölge halkına olacağını ifade eden Başkan Çiftçi, "Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı proje çerçevesinde mevcut alan Allah'ın izni ile 5-6 katına çıkarılacak ve daha çok ziyaretçi çekebilecek. Burada en büyük yarar bölge halkımıza olacak. Biz, bir taraftan İslami değerlerimizin bulunduğu alanları hak ettiği bir şekilde tekrardan dizayn etmiş olacak ve bölgeye daha çok ziyaretçi akını sağlamış olacağız. Tüm ayrıntılar tek tek gözden geçiriliyor. Atılacak adımlarda yöre halkımızın da fikirlerini alıyor ve buna göre çalışmalarımıza yön veriyoruz. 100 milyon liraya mal olacak projenin gerçekleşmesi ile Peygamberler şehrimiz Şanlıurfa, bu maneviyatını bir kez daha yansıtmış olacak" diye konuştu.  15-02-2018

 

 

 

 

1318 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası