• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam172
Toplam Ziyaret12911565

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ YILIN İLK HALK TOPLANTISINI YAPTI

.


            Viranşehir Belediyesi 2018 Yılının ilk, genelde ise 7. Halk toplantısını Viranşehir Belediye Meclis Toplantı salonunda yaptı.

            Yapılan toplantıya Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, Başkan Yardımcıları Halaf Kete, Mahmut Şık, Arslan Çiftçi, Birim amirleri, Muhtarlar, STK Başkanları, Halk ve Basın mensupları katıldı.

            Toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili Ömer Çimşit" Öncelikle davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum. Şeffaf ve Hesap verilebilir ilkesi ile müsaadenizle Belediyemizin 2017 yılı içinde yapılan çalışmaları özetleyen bir bilgilendirme yapmak istiyorum. 2017 yılında 15 Kırsal Mahallemize 113 KM asfalt yol yapıldı. 13 ü Kırsal 16 sı Merkez Mahalle olmak üzere 240 Bin Metre Kare Kilitli Taş döşemesi yapıldı. 42 Mahalleye 125 KM Stabilize yol yapıldı. Daha fazla hizmet anlayışı ile 2017 yılında gerek tarafımızdan öz kaynaklarımızla gerekse hibe edilerek alınan çeşitli araçlarımızla halkımıza en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.

            Parklarda 2017 yılında büyük bir ilerleme kat ederek devasa yatırımlar yapıldı. 2018 yılı içinde de büyük parklarımıza Wİ Fİ bağlantısı kurarak ücretsiz internet ulaşımı sağlanacak. Tren yolu parkının ihalesi iptal olmuştu ancak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu ihaleyi 12 Şubat tarihinde tekrar yapacak. İnşallah bu vesile ile şehrimize çok güzel bir park daha kazandırmış olacağız.

            Sosyal projeler olarak hayata geçirdiğimiz 4 farklı projeler olan "Gül Yüzünüz Gülsün" Hoş Geldin Bebek" Güle Güle Mehmedim" ve "Bir Yastıkta Bir Ömür" projeleri ile halkımızla kucaklaşmanın ve onlara hak ettikleri değeri vermek amacıyla 2017 yılında faaliyete geçirdik. Bu vesile ile çeşitli ziyaretlerimiz oldu ve halkımızın hayır duasını aldık. İnşallah 2018 yılında da bu projelerimiz devam edecek.

            İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği sonucu 2017 yılında Çanakkale Şiirini ezberleyen 800 Öğrenciye Çeyrek Altın verdik. Çeşitli kategorilerde İl, Bölge ve Türkiye geneli sportif alanlarda başarılı olan Öğrencilerimize çeşitli armağanlar verdik. Spor toto teşkilatı ile yaptığımız anlaşma gereği 5 okulumuza halı saha kazandırdık. Bunun çalışmasına şu an Hürriyet Okulunda başlandı. Diğerleri de en kısa zamanda başlayacak. Bu vesile ile 2017 yılı içinde İlçe Milli eğitim Müdürlüğüne Yaklaşık 1.400.000 TL desteğimiz oldu.

            Cami ve Taziye evlerine Klima, Sedir, Ses Cihazı ve Halı Yardım yaptık. İnşaatı devam eden Cami ve Taziye evlerine malzeme desteği verdik. Eyup Nebi Mahallesinde Diyanete bağlı olarak ilk defa Erkek Kuran Kursu açtık. 2018 yılı içinde de yapılacak olan taziyelere ilk etapta ücretsiz su ikramı yapılacak. İmkanlar dahilinde bunu genişletmeyi düşünüyoruz. Toplamda Cami ve Taziye evlerine inşaat malzemesi olarak 799 Bin TL yardım etti.

            Sözün özüne gelince; 2017 yılında daha bir çok çalışmalara imza attık ama bunu saymaya zamanımız yok. Örneğin Ramazan ayında 2000 kişiye iftar yemeği Mübarek gecelerde çeşitli ikramlar Vesaire. Bunun neticesi olarak 2017 yılında Belediyemizin toplam geliri Yaklaşık 58 Milyon 522 olurken Gideri ise Yaklaşık 57 Milyon 223 Bin TL olmuştur. Unutmadan söyleyeyim. Haşare ilaçlaması bu yıl İnşallah zamanında yapılacak. Geçen sene biraz geç kaldık ama bu yıl daha erken başlayacağız" dedi.

            2017 yılını özetleyen Viranşehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit daha sonra vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Gelen soruları ilgili birimlere aktararak çözüm konusunda vatandaşa yardımcı olunmasını istedi. Vatandaşlardan da isteği olan Çimşit" Asker aileleri için yapılan yardımların hala bir kısım vatandaşlar tarafından alınmadığını vurgulayarak hak sahiplerinin adlarına yatırdıkları parayı bir an önce Halk Bankasından çekilmesini istedi. Kaymakam Çimşit ayrıca vatandaşların sorunlarını anlatırken dilekçe ile başvurmalarını talep etti.  Toplantı yaklaşık 3 saat sürdükten sonra sona erdi.    30-01-2018 

947 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası