• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam751
Toplam Ziyaret12912591

BİLİMİN GÜNEŞİ HADİ KUTLU LİSESİNDEN DOĞACAK

.


         Eğitimde ve Sporda son dönemde elde ettiği başarılar ile ilçeye sığmayıp İl bazında başarılara imza atan Hadi Kutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Şanlıurfa'da ilk ve tek olan bir proje ile başarı çıtasını yükseltti. Okul yerleşkesinde kabul edilen proje ile STEM VE BİLİM ATÖLYESİ kuruldu. Okul Müdürü Sedat Gören konu ile ilgili yaptığı açıklamada" Ve nihayet hayalimdeki en büyük Projemizi gerçekleştirdik. Sadece Viranşehir'de değil, Şanlıurfa'da da İLK ve TEK (tam teşekküllü olarak)
Okulumuzda "STEM ve BİLİM ATÖLYESİ" ni kurduk.

         Açılışımıza katılarak bizleri onurlandıran, bilimsel projemizin de büyük önemine binaen, özel olarak gelen Şanlıurfa İL Milli Eğitim Müdürümüz sayın Şerafettin TURAN, Viranşehir Kaymakamımız sayın Ömer ÇİMŞİT, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Sinan ATEŞ, Belediye Başkan Yrd sayın Arslan ÇİFTÇİ, İL Milli Eğitim Şube Müdürü sayın Şükran BÜYÜKHAN, Şube Müdürlerimiz İlyas KOYUNCU ve Ekrem İŞTİN, Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İbrahim ÇOBAN ve diğer katılımcılara çok teşekkür ederiz. Yaklaşık 6 aylık bir hazırlık süreci, defalarca Urfa STEM ve BİLİM Merkezine Öğretmenlerimizle birlikte mekik dokuyarak, aylarca süren büyük emek ve nihayetinde bu önemli projemizi hayata geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

STEM nedir ? Bu projeyle ne amaçlanmaktadır ?

        STEM: Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. STEM eğitimi projeye dayalı, uygulamaya dönük, disiplinler arası bir eğitim yaklaşımı öneriyor. Böylece düşündüğünü hayata geçirebilen, yenilikçi, yaratıcı, üretken bireyler yetiştirmek hedefleniyor. STEM eğitimi, dünyadaki eğitim reformunun merkezinde yer alıyor ve giderek daha çok önem kazanıyor.
       
        Başta ABD olmak üzere gelişmiş ülkelerde STEM eğitimi bir devlet politikası olarak uygulanıyor.“STEM” Türkiyede henüz sayılı çalışma gruplarının hedef ve amaçları iken, Amerika’da bu projenin ülke için önemli olduğuna inanan devlet 2012 yılında STEM eğitimi konusunda öğretmen yetiştirmek amaçlı bir bütçe ayırmıştır.STEM eğitiminin temelinde farklı disiplinlerin birlikte kullanılması, proje hazırlanması ve bu projelerin üretime dönüşerek hayata geçirilmesi yer alıyor. “STEM” aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem. Matematiği veya fen’i ders olarak değil edindiği bilgileri hayatında uygulamasına olanak sağlayacak bir proje. Bunun için belki de en önemli adım disiplinler arası işbirliği.

          Toplumun ihtiyaçlarına çözüm bulacak bugünün gençleri, problem çözme becerisine sahip, karşılaştığı durumlar konusunda analitik düşünebilen, yorum yapabilen,çözüm yolları için araştırmacı, yenilikçi ve hayal gücünü kullanabilen bireyler olarak yetişmeleri hedeflenmektedir.
Teknolojik gelişmelerde inovasyon yani farklı, değişik, yeni fikirler geliştirmek ve bunları uygulamaktır. Kodlama Eğitimi vererek 3D yazıcı ile yeni ürünler elde etmek. Ayrıca bu projeyle bir diğer en önemli hedefimiz de, ulusal ve uluslararası robot yarışmalarına katılıp önemli başarılar elde etmektir" dedi.

         Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan programda yaptığı konuşmada" Viranşehir'de Sayın Kaymakamımızın önderliğinde Eğitimde güzel şeylerin olduğunu görüyoruz. Özellikle Hadi Kutlu Lisesini gezdikten sonra bunu fazlası ile hissettik. Bu projede emeği geçen başta okul müdürümüze, Öğretmenlerimize ve Öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Demek ki istenince oluyor. Bu okulumuzun böyle bir başarıya imza atması örnek oluşturmuştur. Ben bir kez daha emeği geçenleri kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi. 12-01-2018

  

934 kez okundu

Yorumlar

TEBRİKLER OKUL MÜDÜRÜNE     15/01/2018 23:52

Vallahi helal olsun bu müdüre. Yemin ederim bu adam, başarı canavarı. Bu adamdan çok değil, sadece 5 tane olsa, Viranşehir eğitimde çağ atlar.
Misafir - Mehmet CANAN

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası