• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam391
Toplam Ziyaret12909205

VİRANŞEHİR DEVLET HASTANESİNDEN" AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANMA" KONFERANSI

.


         Harran Üniversitesi Viranşehir Sağlık Yüksekokulu ve Viranşehir Devlet Hastanesi iş birliği ile “Akılcı Antibiyotik ve İlaç Kullanımı” konulu konferans düzenlendi.

            Viranşehir Devlet Hastanesinde düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Harran Üniversitesi Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zehra Yılmaz katıldı.

            Konferansa Viranşehir Kaymakam Vekili ve Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Ak Parti Viranşehir İlçe Başkan Yetkilisi Ali Tekin ve davetliler katıldı.
 
            Selamlama konuşmasını yapan Hastane Başhekimi İlhan Erkan: “ Hastanemiz öğrencilerimize staj hizmeti verme konusunda gönüllü olmuştur. İlçe hastanesi görünmekle birlikte, bir eğitim araştırma hastanesinin yapabileceği her türlü eğitim ve hizmeti vermekteyiz. Bu noktada stajyer öğrencilerimiz, stajyerlik eğitimi alırken hastanemize başvuran engelli kardeşlerimiz ile refakatçisi yanında olmayan vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadırlar. Hastanemizin poliklinikleri ve acil servisine gelen vatandaşlar bir butona basmak suretiyle öğrencimizi yanı başında bulmaktadır. Bu imkânı bizlere sunan Üniversite yetkililerine teşekkür ediyorum. İlçemizde bulunan diğer sağlık liseleri ve üniversitemizle birlikte 252 öğrencimize staj veriyoruz. Son olarak bir müjde vermek istiyorum. Hastanenizde obezite veya bir diyabet okulu açmak için çalışma yürütüyoruz. Üniversitemiz ile işbirliği içinde vatandaşlarımıza daha güzel hizmetler sunacağımıza inanıyorum. Desteklerinden ötürü Milletvekilimiz Sayın Mehmet Akyürek, İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Çimşit, Ceylanpınar Kaymakamımız Sayın Ahmet Karatepe,Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya, Rektörümüz Sayın Ramazan Taşaltın ve Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Sayın Ali Seyrek’e teşekkür ediyorum.” dedi.

            Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Viranşehir Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Seyrek’in  konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Karatepe, konferansa katılım gösteren başta protokol olmak üzere katılımcılara teşekkür etti.
 
            Karatepe: “ Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Doktorlarımızın yeri doldurulamaz. Yerine getirdikleri ulvi vazifeden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Sağlık alanında çok önemli mesafeler kat ettik. 15 yıl önceki durum ile şu anki durum ortada. Gerektiğinde yeşil kartlı hastalarımızı bile özel uçakla başka hastanelere nakledebiliyoruz. Bu hizmetleri hep birlikte daha ile götüreceğiz. Bölgede çok kaliteli hizmetler veriliyor. Ne kadar modern binalar yaparsak yapalım, bu binaları işletecek ve işlevsel hale getirecek sağlık çalışanlarıdır.” ifadelerini kullandı.

            Konferansa konuşmacı olarak davet edilen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zehra Yılmaz: “çok ilaç değil, doğru ilaç iyileştirir.” dedi. 
           
             İlaç kullanımında bilinçlendirme çağrısında bulunan Yılmaz, “Annelerin ve hastaların bilinçlendirilmesi, eczacılarla bilgilerin paylaşılmasının önemli olduğu, en pahalı antibiyotiği verdiğimizde kazanacağımız para değil, insana olumlu veya olumsuz yapacağımız etkiyi merkeze alan bir duruşla önümüzdeki süreci planlamamız gerekmektedir. Kolaycı bir şekilde talep edilen, o anlık rahatlatıcı kalemlerin yazılmasının yarın tedavisi mümkün olmayacak ağır sorunların alt yapısına damla damla katkı sağlayabilecek zeminlere izin vermemeliyiz. Avrupa ülkeleri arasında antibiyotiğe direncin en yüksek olduğu bir ülkeyiz. Bu durum maalesef bizlerin hep birlikte koyduğu damlalar dolayısıyla oluştu. Burada ciddi bir sorun var ve buna hep birlikte paydaş kurumlar olarak duyarlılık göstermek zorundayız. Bu sorun yalnız antibiyotikle de sınırlı değil antibiyotik bugün için önceliğimiz ve topluma ciddi bedeller ödetiyor. Bu sadece ekonomik bedel değil, ekonomik bedelin her halükarda telafisi bulunur ama sağlıkla ilgili ödettiği bedellerin telafisi çok zor, hatta bazen imkânsız olabilir. O nedenle bizler duyarlı olarak, toplumda farkındalık oluşturabiliriz” diye konuştu.
 Yılmaz’ın konuşmasının ardından Viranşehir Sağlık Meslek Yüksekokuluna olan destek ve katkılarından dolayı Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından başta Başhekim Dr. İlhan Erkan olmak üzere hastane doktor ve personellerine teşekkür plaketi protokol tarafından takdim edildi. 23-12-2017

760 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası